Impuls Leeuwarden: sportiefste school van Nederland!

,

PLANN ingenieurs mocht, samen met Buro Stad+Land en ICSadviseurs, voor Impuls Leeuwarden van scholengemeenschap Piter Jelles het plan maken voor hun ambitie om zich te kunnen ontwikkelen tot sportiefste school van Nederland!

Allereerst is er een enquête gehouden onder de studenten en docenten. Alle ideeën, wensen en behoeften om te komen tot het sportiefste schoolterrein van Nederland zijn geïnventariseerd. PLANN ingenieurs heeft dit proces begeleid. Vervolgens is een breed gedragen ontwerp ontstaan door uitvoerige schetssessies met leerlingen, docenten en de directies. Het resultaat is een ontwerp met (kunstgras)sportvelden, bootcampbanen, beachsporten, skateparcours, klimmuur, buitendenksporttafels, chill-plekken, verschillende podia, enz.

Naast het toetsen van de technische haalbaarheid heeft PLANN ingenieurs de kostenraming gemaakt voor dit inrichtingsontwerp. De scholengemeenschap heeft hiermee zelf grip op de fasering van de uitvoering en planning voor de realisatie. We zijn benieuwd hoe de ambitie omgezet wordt naar uitvoering!