Veld in nieuwe stadion van Cambuur

,

De bouw van het nieuwe stadion voor Cambuur (het Kooistadion) is in volle gang! En wat is nu een stadion zonder goed veld? PLANN ingenieurs is vanaf de start dan ook betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het stadionveld. We hebben de club bijgestaan in het selecteren van een aannemer door een gespecificeerde offerte uitvraag op te stellen, waarop gegadigden hun aanbieding op in konden dienen voor de realisatie van het veld en het meerjarige onderhoud. Tarkett Sports is als aannemer geselecteerd om zitting te nemen in het bouwteam en de opdracht uit te voeren.

Afgelopen voorjaar is in maart gestart met de aanleg van het veld. PLANN ingenieurs heeft de uitvoering begeleid. Met de nodige uitdagingen wat de nieuwbouw van een stadion met zich meebrengt in combinatie met de weersomstandigheden, is het op 13 mei gelukt om het veld in te zaaien. Het gras komt fantastisch mooi op en de komende weken worden de kunstgrasvezels geïnjecteerd. Het nieuwe Kooistadion is straks voorzien van een gloednieuw hybridevoetbalveld, met veldverwarming. Het veld wordt via een automatisch beregeningssysteem duurzaam beregend met oppervlaktewater.

Over een paar weken is het veld bespeelbaar voor wedstrijden. Al met al kijken we terug op een mooi project, waarbij we prettig hebben samengewerkt met de bouwteampartners Tarkett Sports en Edgar van Perlo van Ons Project die namens SC Cambuur ons aanspreekpunt was.