In drie maanden van Plann naar oplevering

,

Nieuw kunstgras Enschede

Op Sportcampus Diekman in Enschede is maandag een nieuw kunstgrasveld goedgekeurd. Op deze mat speelt het vrouwenelftal van FC Twente komend seizoen de thuiswedstrijden, evenals SC Enschede en Zuid-Eschmarke. Bijzonder aan de oplevering van dit veld is dat het hele project in korte tijd is gerealiseerd. Begin mei is een bouwteam gevormd met daarin PLANN ingenieurs, Antea Sport en opdrachtgever Sportaal. Terwijl PLANN ingenieurs in drie weken tijd de volledige voorbereiding en onderzoeken afrondde, werkte Antea de calculatie uit. 

Snel schakelen
Daardoor kon de aannemer halverwege juni al beginnen met de renovatie van het kunstgras. En dat is best bijzonder, vertelt Marcel van der Meer van PLANN ingenieurs. ‘Omdat we hier in een bouwteam werkten, konden we snel schakelen en flexibel handelen. Tijdens een traditionele aanbesteding wacht je de resultaten van de onderzoeken af en werk je het contract uit op basis van die resultaten. In dit geval was er geen tijd om de resultaten af te wachten, waardoor we vooraf verschillende scenario’s hadden klaarliggen. We zouden, indien nodig, direct kunnen schakelen. De onderlinge samenwerking tussen opdrachtgever, aannemer en adviesbureau verliep hierdoor zeer effectief.’ 

Eerste wedstrijd
Antea Sport heeft, onder begeleiding van PLANN ingenieurs, de renovatie van het kunstgrasveld vervolgens in zes weken tijd afgerond. Op Sportcampus Diekman ligt nu een kunstgrasveld met EPDM-infill. Maandag 5 augustus heeft Kiwa Isa Sport het veld goedgekeurd. Dat is precies op tijd, want over een week staat de eerste officiële wedstrijd al op het programma. De vrouwen van FC Twente spelen dan tegen Górnik Leczna op het kunstgras om zich te kwalificeren voor de Champions League. 

Foto: Bas Everhard