Speelplekken Hogenhof – Raalte

, ,

De aanbouw van wijk Salland II in Raalte zit in de laatste fase. De komende maanden worden de laatste speelplekken en plantsoenen gerealiseerd. In opdracht van de gemeente Raalte voert PLANN ingenieurs de voorbereidende werkzaamheden uit t.a.v. het beplantingsplan en de buurt- en natuurspeelplek aan de Hogenhof. Denk hierbij aan het maken van een inrichtingsplan voor de speeltuinen, een beplantingsplan, het verzorgen van de begroting en het opstellen van een werkomschrijving. Ook heeft PLANN ingenieurs een rol gespeeld in de bewonerscommunicatie.

Buurtspeelplek Hogenhof
De speelplek wordt opgedeeld in twee zones. In het zuidelijke deel komt een zone voor speeltoestellen (klimmen, schommelen en glijden) met een ondergrond van (valbreek)zand. Het noordelijke deel wordt ingericht als recreatief grasveld, zodat hier voldoende ruimte blijft voor (bal)sport- en andere spelmogelijkheden.

Rondom de speelplek worden verschillende bomen, wintergroene hagen en fleurige beplanting aangebracht.

Natuurspeelplek Hogenhof
De grote natuurspeelplek bevindt zich aan de rand van de wijk nabij de grote vijver. Bij de inrichting is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en het omliggende water. Zo komt er een trekvlot over het water, een waterpomp en een klim- en klauterparcours.