Hybride sportveld met ledverlichting VV Hoonhorst

,

VV Hoonhorst, een amateurclub in het gelijknamige dorp, beschikt over onvoldoende goede trainingsfaciliteiten. De gemeente Dalfsen heeft daarom opdracht gegeven om op veld 2 een hybride sportveld aan te leggen.

De gemeente schakelde PLANN ingenieurs in om de aanbesteding te begeleiden. Jan ter Steege (projectleider PLANN ingenieurs): ‘wij hebben het bestek en de tekeningen opgesteld en de voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Voorafgaand aan de werkzaamheden hebben we een scan gedaan om de ondergrond te onderzoeken. Deze scan was de basis voor de bewerkingen die in het kader van de kwaliteit uitgevoerd moesten worden. Na de voor-installatie hebben we opnieuw een scan gemaakt. Vroeger nam je een aantal monsters verspreid over het veld; daar kwam dan altijd een goed gemiddelde uit. Een scan is een betere controle’.

Ook is het veld tijdens het ombouwproces voorzien van nieuwe beregening. Een goede waterhuishouding, met de juiste beregening en drainage, is essentieel bij een hybrideveld.

Voor het dorp en de club is het hybrideveld met verlichting een aanwinst. Hier kan volop getraind worden en natuurlijk wedstrijden gespeeld. PLANN ingenieurs heeft een meerjarig onderhoudsplan met benodigd materieel opgesteld; dit betekent dat de komende jaren zeker het gewenste aantal uren gespeeld kan worden!

Inmiddels ligt het hybride sportveld met ledverlichting van VV Hoonhorst er prachtig bij! Er wordt volop getraind op het veld. Hierbij een impressie van de aanleg van het veld.