Hybride voetbalveld in het nieuwe Ismailia stadion nabij Caïro

,

In opdracht van Act Global heeft PLANN ingenieurs de aanleg van een hybride voetbalveld in het Ismailia Stadion nabij Caïro begeleid! Onze projectleider Jan ter Steege heeft 8 jaar lang in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana verschillende projecten begeleid. Het was daarom logisch dat Jan namens PLANN ingenieurs vertrok naar Egypte.

Jan ter Steege: “Het is voor mij een uitdaging om een project in Afrika te begeleiden. Een andere manier van (samen)werken. De uitvoering gebeurde op de voor mij bekende Afrikaanse manier: daar waar hier materieel ingezet wordt, worden in Afrika al snel meer mensen ingezet om het werk uit te voeren. Ook hebben we bij dit project in verband met de hoge temperaturen in de avond en nacht gewerkt.”

De begeleiding van dit project door PLANN ingenieurs houdt in dat we de onderlaag van het veld beoordeeld hebben, de installatie van de hybride constructie en het aanbrengen van de infill toplaag. Ook heeft PLANN ingenieurs het inzaaien van het veld begeleid, het onderhoudsplan opgesteld/beoordeeld en gebruiksinstructies gegeven voor het onderhoud van het veld.

Is een hybride voetbalveld geschikt in dit warme klimaat? In een stadionveld wordt gespeeld op natuurgras of een hybride natuurgrasveld. Dit is ook in Egypte niet anders. Wel wordt er vanwege het klimaat extra budget gereserveerd om het beheer en onderhoud goed uit te voeren. De aannemer, Khater Sports, heeft dan ook na aanleg een contract voor onderhoud van het stadionveld.

Jan ter Steege: “De samenwerking met opdrachtgever Act Global en aannemer Khater Sports heb ik ervaren als gemoedelijk, respectvol, constructief en pragmatisch. Maar bovenal een prettige samenwerking met een kwalitatief hoog resultaat!”