Het O2-concept: sporten op echt gras!

,

Sporten op echt gras, dat willen we allemaal! Ook willen we een natuurgrasveld wat 400 uur bespeeld kan worden. Het O2-Natuurgras concept zorgt daarvoor. Het concept garandeert de grasbezetting, vlakheid en waterafvoer.

Een te natte toplaag van een natuurgrasveld betekent afgelaste wedstrijden. Het O2-concept zorgt ervoor dat neerslag snel wordt afgevoerd en de toplaag dus sneller afdroogt. Het resultaat is een veld dat sneller beschikbaar is! Daarnaast biedt het concept kwaliteit (stabiliteit) en duurzaamheid.

Lava Oxygen is een essentieel onderdeel van het O2-concept. Het gaat om een speciaal gewonnen Lava met een fractie van 0-3 mm. Daarbij is het stofpercentage kleiner dan 5%. Dit betekent een luchtige en stabiele toplaag.

Binnen dit concept werkt PLANN ingenieurs nauw samen met cultuurtechnische bedrijven, KYBYS en DCM, de leverancier van de Lava Oxygen. PLANN ingenieurs verzorgt o.a. de projectvoorbereiding, advies en toezicht. Denk hierbij aan veldonderzoek waarbij de ondergrond wordt onderzocht en de monsters van de toplaag van het veld worden geanalyseerd. Eventueel het uitvoeren van een bodemscan, inmeten van de velden, enz. Ook na de aanleg van het veld blijven wij monitoren. Eventuele bevindingen worden opgenomen met de aannemer.

In 2020 zijn 19 O2 velden gerealiseerd. Deze velden zijn gerealiseerd door bestaande natuurgrasvelden met Lava Oxygen te renoveren. Het gaat om velden in de volgende plaatsen/gemeenten:
Schoonoord, Geesbrug, Sleen, Oosterhesselen, Dalerpeel, Steenwijksmoer, Zeist, Almere, Goeree Overflakkee, Zweelo, Coevorden, Dalen, Laren en Zuidoost Beemster