Herinrichting sportpark Groot Sypel

, ,

Op sportpark Groot Sypel in Harderwijk heeft PLANN ingenieurs in meerdere fases een grote herinrichting van het park voorbereid en begeleid. Omgevingsmanagement was daarbij een belangrijke factor. In totaal zijn er 3 hockeyvelden, 2 voetbalvelden, een skatebaan en 8 jeu de boules banen gerealiseerd. Tevens zijn er diverse algemene voorzieningen getroffen zoals de aanleg van een nieuwe parkeerplaats, een nieuw entreegebied en het verleggen van een fietspad.

Sportpark Groot Sypel heeft een flinke upgrade gehad. De gemeente Harderwijk had de wens om het gebied rondom het sportpark levendiger te maken en de clubs de ruimte te geven om te groeien. PLANN ingenieurs heeft de volledige voorbereiding uitgevoerd. In nauwe samenwerking met de verschillende clubs, gemeente en overige stakeholders hebben we een plan opgesteld wat voldeed aan alle wensen en eisen, passend binnen het budget. Dit ontwerp is verder door PLANN uitgewerkt in een contract wat vervolgens door ons is aanbesteed. Het project is in 3 fasen uitgevoerd. PLANN heeft naast de uitgebreide voorbereiding ook de begeleiding verzorgd.

In de zomer van 2017 zijn er 2 kunstgras hockeyvelden aangelegd en is er een natuurgras voetbalveld vervangen door een kunstgrasveld. Tevens is er een nieuwe entreegebied gerealiseerd en is de bestaande fietsverbinding omgelegd.

In 2018 is fase 2 uitgevoerd In deze fase zijn er 8 jeu de boules banen van 15 bij 15 meter gerealiseerd bij “harderwieker Bieleggers ‘84” met verschillende toplagen. Bij MHC de Mezen is een tweede waterhockey veld gerealiseerd. Tenslotte is in deze fase het nieuwe parkeerterrein aangelegd.

Fase 3 is in 2019 uitgevoerd. Er is een nieuw voetbalveld aangelegd en de nieuwe fietsverbinding is gerealiseerd. Tevens is er een 200 meter skatebaan op het sportcomplex verrezen.

Enkele 3D impressies uit de ontwerpfase