PLANN ingenieurs neemt Atensus over

Meppeler bureaus bundelen krachten! 

Met ingang van 1 juli 2023 heeft PLANN ingenieurs een overname afgerond van Atensus, een civieltechnisch advies- en ingenieursbureau uit Meppel. PLANN en Atensus werkten al vaker samen en doordat de eigenaar van Atensus, Edwin de Wekker, zich meer wil gaan richten op inhoudelijke werkzaamheden binnen de civiele techniek is deze overname een logisch gevolg.

“Dit is een mooie stap in onze ontwikkeling en versterkt onze positie als advies- en ingenieursbureau in Noord en Oost Nederland”, aldus Sander Akkerman. Samen met Arjen Wallinga is hij eigenaar van PLANN ingenieurs.

“De afgelopen jaren hebben we al vaak samen opgetrokken in projecten en hierdoor is het gevoel bij PLANN gewoon heel erg goed” vertelt Edwin de Wekker. “Ik draag dan ook met een gerust hart mijn bedrijf aan beide heren over en heb er alle vertrouwen in dat de mensen die bij Atensus werken op een fijne plek terecht komen, want dat is het belangrijkste”. Wallinga vult aan: “De overname van Atensus brengt een getalenteerd team van professionals met zich mee, die zich aansluiten bij het PLANN ingenieurs-team. Door onze samenwerking hebben we de meeste mensen al goed leren kennen. Zowel PLANN ingenieurs als Atensus zullen zich in de toekomst blijven inzetten om onze klanten de hoogste kwaliteit en service te blijven bieden.

Over Atensus
Atensus is ruim 15 jaar werkzaam op het gebied van civiele techniek, groen, spelen en gebiedsinrichting. Ze werken met name voor overheden en bieden in hoofdlijnen hetzelfde dienstenpakket aan als PLANN ingenieurs. Het bureau heeft vijf medewerkers en is gevestigd in Meppel. Edwin de Wekker gaat als zelfstandige verder.