Over Johannes

Johannes houdt van doorpakken en wil de mensen om zich heen graag motiveren en adviseren. In zijn studententijd heeft Johannes de opleidingen MBO ondernemerschap en HBO civiele techniek richting watermanagement behaald. Tijdens zijn studie is hij acht jaar werkzaam geweest bij een technische groothandel in de installatie- en rioleringstechniek. Hier heeft hij veel technische productkennis op gedaan.

In het begin van zijn loopbaan is Johannes anderhalf jaar werkzaam geweest als ontwerpcoördinator bij Wetterskip Fryslân. Hier heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van projectleiding en het ontwerpen van regionale keringen en poldergemalen. Vanaf mei 2020 is hij werkzaam als projectmedewerker bij PLANN ingenieurs.

Als Johannes niet aan het werk is kun je hem meestal vinden in zijn woonplaats Eernewoude, waar hij samenwoont met zijn vriendin. In zijn vrije tijd is hij vaak thuis of in de buurt aan het klussen. In de maanden november en december rooit en verkoopt hij kerstbomen voor het familiebedrijf Kerstboomkwekerij Nijtap in Opeinde.