PLANN is sponsor van Eco-Runner Team Delft voor Elfstedentocht op waterstof

PLANN ingenieurs is sponsor van het studententeam Eco-Runner Team Delft tijdens hun recordpoging; de Elfstedentocht op waterstof. Eco-Runner heeft een jaar lang gewerkt aan ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto die de openbare weg op mag. Nu de auto, de Eco-Runner XIV, gecertificeerd is door de RDW kan de wereldrecordpoging beginnen, die langs de route van de Elfstedentocht zal plaatsvinden.

Op maandag 17 juni om 13:00 uur organiseert Eco-Runner Team Delft een startevenement op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Tijdens het startevenement in Leeuwarden kun je alles te weten komen over het team, de waterstofauto “Eco-Runner XIV” en de recordpoging. Er is een expositie, er komen teamleden aan het woord maar ook Toyota en de provincie Fryslân.

Om 15:30 uur is er een aftelmoment. Dit is de officiële aftrap van de recordpoging, waarbij ze 2056 kilometer zullen afleggen op slechts één tank waterstof (1,45 kg). Dit betekent dat ze de Elfstedentocht maar liefst tien keer zullen afleggen! Het huidige record is in handen van Toyota, dat 1360 km heeft afgelegd.