Bestekschrijver

,

We nemen mooie projecten aan en werken voor fijne opdrachtgevers. Dit deden we al en doen we nu nog meer. We groeien. Heel graag breiden we ons team dan ook uit met een collega die plezier in zijn werk belangrijk vindt. Een ambitieuze professional met passie voor de civiele techniek die onze uitdagende projecten handen en voeten kan geven! Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een

 

Bestekschrijver

 

Hoe ziet jouw werkdag bij PLANN ingenieurs eruit? 

Jij werkt iedere dag aan uitdagende inrichtings- en beheerprojecten op het gebied van Infra, Water en Sport. Oftewel, je draagt bij om de openbare ruimte een stukje mooier te maken. Je houdt je dagelijks bezig met het uitwerken van civiele ontwerpvraagstukken voor o.a. riolering, verhardingen, waterbouwkundige constructies, groen en sport. Nadat je de bestekstekeningen met de ontwerper hebt besproken maak je bestekken volgens de RAW-systematiek inclusief de benodigde bijlagen. Je verzorgt ook diverse ramingen, van ontwerpraming tot en met directiebegroting.

Deze ochtend stap je met frisse moed uit bed. Je begint de dag op kantoor alwaar je een laatste check doet op jouw bestek. Na de lunch stap jij de auto in voor een bezoek aan de opdrachtgever om het bestek inhoudelijk te bespreken. Je geeft de klant de juiste toelichting van het werk wat je hebt gedaan voor zijn project. De klant is blij met jouw kritische blik en waardeert jouw transparante en eerlijke communicatie over het project. Jouw klant heeft echt het gevoel dat PLANN ingenieurs een organisatie is die net een stap verder meedenkt en daardoor een overtreffend advies geeft. Je sluit de dag af op kantoor met jouw collega’s. Tijdens een interne evaluatie bespreek je de leerpunten uit een voorgaand project, om deze vervolgens toe te passen in een project bij een nieuwe klant, zodat dit project ook succesvol gaat worden!

 

Wat houdt de functie in?

Als bestekschrijver vertaal jij ontwerpen naar RAW bestekken en werkomschrijvingen. Hierbij heb je oog voor de rode draad en tegelijkertijd weet je wanneer het detailniveau van belang is. Jij maakt het werk in je hoofd en zet dat in een logische volgorde op papier. Jij organiseert en communiceert helder zodat de projecten tijdig en naar wens worden opgeleverd. Jij hebt kennis van de RAW systematiek en een aanbestedingsprocedure volgens de ARW weet jij te vertalen in een heldere inschrijvingsleidraad.

Daarnaast krijg jij alle ruimte om jouw visie op een project of proces binnen onze organisatie met ons te delen. Voor jou is ontwikkeling essentieel. Je hebt een leergierige houding en je bent kritisch op jouw eigen werk. Daarnaast ben jij iemand die open en eerlijk is met passie voor de civiele techniek. Jij streeft naar het realiseren van projecten die het verschil maken voor onze klant. Je doet net een stapje extra om de verwachtingen van jouw klant te overtreffen want je beseft je maar al te goed dat een tevreden klant automatisch terugkomt voor nieuwe projecten. Hierdoor ga jij, na jouw werkdag, met een goed gevoel naar huis.

Wat wij vragen:

 • Je beschikt over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding afgerond met een vakinhoudelijke achtergrond, zoals HTS civiele techniek, Larenstein land- en watermanagement of tuin- en landschapsinrichting;
 • Je hebt gedegen kennis van de RAW systematiek;
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in het vakgebied;
 • Als je ervaring hebt opgedaan als toezichthouder, dan werkt dit in jouw voordeel;
 • Je hebt een flexibele instelling waardoor je zowel zelfstandig als in projectteams goed kunt functioneren.

Wij bieden:

Omdat we onze opdrachtgevers veel willen bieden, vragen we ook veel van onze medewerkers. Vanzelfsprekend mag je ook wat terug verwachten:

 • Een leuke baan, waar naast de inhoud het plezier voorop staat;
 • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen;
 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 8,25% vakantietoeslag en 31 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden;
 • Mobiele telefoon.

Zomaar een aantal redenen om bij ons te willen werken:

 • Je werkt bij een bedrijf wat groeiend is en de focus met name heeft op Noord en Oost Nederland;
 • Je werkt bij een platte, informele organisatie die het verschil maakt door haar persoonlijk contact en flexibiliteit;
 • Je zoekt een baan waarin je samen met het team het verschil maakt. Jij doet er toe;
 • Jaarlijks bezoek je samen met al je collega’s een afgerond project;
 • Je vindt het leuk om samen de week af te sluiten met een vrijdagmiddagborrel;
 • Teamspirit vinden wij belangrijk, daarom organiseren wij elk kwartaal een teamuitje.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan door jouw CV met motivatie per mail te sturen aan Irma Plate (irma.plate@plann-ing.nl). Voor vragen over de functie en/of procedure kan je contact opnemen via 0522-247477.